СУ "Иван Вазов" Мездра
21 декември 2016 КОЛЕДНА ГЛАВОБЛЪСКАНИЦА
текст: Клуб

ОБРАТНО

Днес е Игнажден - християнски празник, свързан с много поверия. Ръка за ръка вървят народните традиции и съвременните технологии. Учениците от ХІ а клас приеха предизвикателството на г-жа Станимирова да провери знанията им по информационни технологии по нетрадиционен начин. Вместо тест за проверка и оценка на знания върху раздел "Представяне на информация пред публика", ние организирахме КОЛЕДНА  ГЛАВОБЛЪСКАНИЦА. Участници в състезанието са учителите, а учениците са водещи.

         В състезанието участват 4 отбора учители, в четири категории: Шоубизнес, Празници, Спорт и Великите българи. Всеки отбор избира за колко точки играе и това определя нивото на трудност на въпросите. Много любопитни факти научиха всички и искрено се забавляваха. След ентусиазираната и оспорвана битка победи Втори отбор. Каква е наградата ли? Екскурзия до Палма де Майорка - от нас палмите, билетите от вас.

         Не забравихме и нашия полазник - първа в стаята влезе класната. Тя счупи ореха - здрава ядка за късмет и берекет през новата година! Не забравяйте, че на Игнажден не бива да се изнася нищо от къщата, най-вече огън, жар или сол - за да не излезе берекетът от дома. На този ден не се иска и не се дава нищо назаем - нито пари, нито стока. На Игнажден не се става от трапезата по време на ядене, защото кокошките няма да мътят.

Честит празник!

ОБРАТНО