Като част от дейностите по проект “Училище посланик” на 12.03.2019г, учениците от СУ “Иван Вазов” бяха на посещение в Президентството. Посрещнати от шефа на Протокола на институцията, младшите посланици присъстваха на смяната на караула и направиха разходка по червения килим. При парадния вход учениците бяха запознати с историята на институцията, начините за встъпване в длъжност на посланиците от други държави, връчване на акредитивни писма и др.

Гербовата зала, която посетиха учениците посланици, предизвика възторг и възхищение. Това е залата , в която президентът приема чуждестранни гости, където връчва отличия и награди, където прави официални обръщения. Навсякъде в сградата са поставени оригинални картини на известни български художници, които са предоставени от Националната художествена галерия и те периодично се сменят.

Библиотека към Президентството, в която се проследява в исторически план институцията Президент в България: от първия  г-н Желю Желев, до последния г-н Румен Радев, също предизвика голям интерес. Там са изложени всички ордени, с които се награждава в Република България за високи постижения, както и различни подаръци, които президентите са получавали. Може да се види и скромният кабинет на първия български президент Желю Желев. На младшите посланици на Европейския парламент бе предоставена възможността да снимат както с караула, така и навсякъде в посетените зали. С гордост всеки един застана за снимка пред герба на Република България и националния флаг, а някои тайничко си пожелаха, това да не е първото и единствено посещение на Президенството.