ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

Петнадесети септември отново се превърна в истински празник и както повелява традицията беше отбелязан с песни, стихове, танци и много усмивки.

Тържеството започна в 9:00 часа с посрещане на училищното знаме и Химна на Република България. Официален гост  бе кметът на община Мездра – Иван Аспарухов.

Директорът на училището Мариела Горанова поздрави всички ученици, учители, родители и гости на тържеството и им пожела да бъдат здрави, упорити за постигане на  високи резултати, с които всички заедно да се гордеем!

С поздрав към всички присъстващи се обърна и кметът – Иван Аспарухов.

През тази учебна година в Средно училище „Иван Вазов” се обучават 480 ученици. За първи път прага на училището преминаха 25 ученици с класен ръководител Петя Александрова. Първокласниците Боян, Беатрис и Ивона поздравиха своите съученици, учители и родители. Нина Стоянова в ролята на родител поздрави първокласниците.

В пети клас през  тази учебна  година има 33 ученици разпределени в две паралелки.

През учебната 2022/2023 година ще се обучават 27 ученици в професия „Организатор Интернет приложения“ със специалност „Електронна търговия“, а в профилиращата паралелка „Хуманитарни науки“ ще се обучават 26 ученици.

За доброто настроение и приповдигнатия дух на всички се погрижиха: Представителен танцов ансамбъл „Мездра”  със своя танц и ученичките от шести „А” клас с песента „Дъга”.

Тази година е по-специална за учениците и колектива на нашето училище, защото се навършват 100 години от създаването му. 

След първия училищен звънец първокласниците влязоха в училището, преминавайки под традиционната цветна шестица.

Училището се включи в инициативата “Подари живот, вместо цвете на 15-ти септември” за набиране на средства за 10-годишния Антон Боримечков. Събраната сума от първия учебен ден е 1 800 лв. 

http://medianews.bg/bg/a/su-ivan-vazov-i-iou-sv-sv-kiril-i-metodiy-otkrikha-uchebnata-godina-s-dobro-delo

https://www.facebook.com/mezdra/posts/pfbid0YzW9TyrzWKnVP4qRrFnprRNG9GsP2ikJKQcpYEqYHjgLDx5AFcwrYNzVJrkTwAUnl

http://medianews.bg/bg/a/blagotvoritelnata-kampaniya-za-10-godishniya-anton-borimechkov-prodlzhava