ВДЪХНОВЕНИЕ И КРЕАТИВНОСТ

В Деня на Европа- 9 май по традиция се отбелязва и Денят на ученическото самоуправление. Ден, в който образователните институции отправят предизвикателства към учениците.Те са поканени чрез различни креативни дейности да изразят и да споделят своите таланти. Една такава инициатива, която се радва на голям интерес и участие в нашето училище, е организираният конкурс за дизайн на корица на книга. Той се  проведе в два раздела: раздел РИСУНКА и раздел ДИГИТАЛЕН ПРОДУКТ. Този конкурс не само отдели специално внимание на изкуството и творчеството на учениците, но и ги вдъхнови да се занимават с литературата и дизайна по иновативен начин.

В света на литературата и изкуството корицата на книгата е визитна картичка, която грабва читателите с обещания за пътешествие във вълшебни светове. Тя е първото, което привлича погледа и събужда любопитството. Създаването на впечатляваща корица е изкуство, което изисква въображение, творчество и умение.

На днешния ден г-жа Горанова, директор на училището, нейният заместник за Деня на самоуправлението Димитър Кръстев поздравиха участниците в конкурса, а победителите в различните категории  получиха заслужени награди и похвали за своите творчески постижения. 

   

Класиране в раздел РИСУНКА

Първо място- Каролина Коцева, 9. А клас
Второ място- Пламена Хумарска, 9. Б клас
Трето място- Христина Христова, 9. Б клас

Класиране в раздел ДИГИТАЛЕН ПРОДУКТ
Първо място- Християн Светлинов, 9. А клас
Второ място- Васко Георгиев, 9. А клас
Трето място- Християн Цоцовски, 9. А клас
Трето място- Преслав Иванов, 9. А клас

09.05.2024 г.