ВЪЛШЕБЕН ДЕКЕМВРИ

Декемврийските дни на 2021 г. бяха изпълнен с празнична обстановка и настроение сред ученици, родители и учители в СУ „Иван Вазов“ – Мездра. Бяха проведени интересни събития и заснети вълшебни снимки.

  • Учениците от 5.а клас подредиха коледен базар с ръчно изработени картички, сладкиши и сувенири. Бяха обособени два щанда, където на символични цени всеки можеше да закупи желания артикул. Учителите Цветанка Маринова и Петя Антонова напътстваха учениците в тяхното коледно начинание.
  • На 23.12.2021г. се проведе тържество по проект „Занимания по интереси“. В подходяща обстановка и с народни носии учениците от петите класове показаха традициите, които са завещани от нашите предци, характерни за Бъдни вечер. В огнището бе запален бъдник, на софрата имаше обреден хляб с паричка и нечетен брой постни ястия. Домакините посрещнаха коледарите, водени от „станеник“. Дружината изрече благословии, предназначени за семейството и къщата. Стопаните ги дариха с колаци и сладкиши.
  • Учениците от клуб „Умението да говорим пред публика“ към СУ „Иван Вазов“ отправиха поздрав за предстоящите коледни и новогодишни празници! В изготвянето на видеото участваха: Николай Милчев – ръководител на клуба Galina Tsvetanova – учител по английски език Поля Ангелова – учител по английски език