В РИТЪМА НА ФИНАНСОВАТА ГРАМОТНОСТ

Месецът на финансовата грамотност в СУ „Иван Вазов“ – Мездра е в разгара си. С редица запланувани инициативи, училището ни се включва активно в глобалната кампания „Световна седмица на парите“, като поставя акцент на знанията и уменията в областта на финансите.

В началото на месеца, нашите ученици взеха участие в „Академия за финансова грамотност“, едно значимо международно състезание, което се проведе от 6 до 9 март. Отборът на СУ „Иван Вазов“ завоюва почетното 3-то място. Това бе чудесна възможност за участниците  да разширят своя поглед към света на финансите.

Програмата продължи с поредица от вдъхновяващи лекции. На 6 март Росица Вартоник проведе вълнуваща лекция на тема „Предизвикателството на дигиталната ера“, която представи на учениците как се адаптира финансовият свят в бързо променящата се дигитална среда. На следващия ден д-р Магданела Делинешева и Венцислава Николова представиха своите презентации на тема „Генериране на идея“ и „Изграждане на успешни екипи“.

Доц. д-р Джеймс Йоловски на 7 март представи „Управление на финансите в дигиталната ера“, а Bjørn Kildahl сподели своите познания за „Канавата на бизнес модела“. Тези събития предоставиха на учениците практически насоки и важни уроци за бъдещото им развитие.

Представянето на банка ДСК на 8 март допълнително обогати практическите познания  за банковия сектор и неговото функциониране.

Очаква се с голям интерес предстоящото национално състезание „Практични финанси“ на 15 март, където учениците ще демонстрират своите знания и умения.

Вече завършените събития и предстоящите лекции, включително онлайн сесиите на Predpriemachi.bg на 22 март, ще продължат да подкрепят и вдъхновяват нашите ученици в техния стремеж към финансова грамотност.

Ние в СУ „Иван Вазов“ сме горди с нашите ученици, тяхната активна роля и постижения до момента. Очакваме с нетърпение тяхното представяне в оставащите събития на програмата. Март месец доказа, че инвестицията в знание и развитие е най-добрата инвестиция за бъдещето.

Текст: Гергана Костова