ДИПЛОМИРАНЕ ВИПУСК 2022

Текст: Мирослав Гетов, Общински вестник „Мездра XXI век“

Връчиха дипломите на зрелостниците от Випуск 2022 на СУ „Иван Вазов“ – Мездра

На официална церемония бяха връчени дипломите за средно образование и удостоверенията за завършен гимназиален етап на обучение на Випуск 2022 в СУ „Иван Вазов“ – Мездра.

През тази учебната година в мездренската гимназия се дипломират 42-ма зрелостници в три профилирани паралелки: „Електронна търговия“ (XII „а“ клас) с класен ръководител Данаил Димитров, „Чужди езици“ (XII „б“ клас), с класен ръководител Василка Коловска и „Хуманитарни науки“ (XII „в“ клас) с класен ръководител Мария Букович. За пръв път в историята на училището завършват зрелостници с професия „Организатор Интернет приложения“, специалност „Електронна търговия“, които получиха и свидетелство за професионална квалификация. Средният успех на випуска е Много добър 5.12.

По случай успешното полагане на държавните зрелостни изпити и дипломирането им дванайсетокласниците, техните родители и учители бяха поздравени от директора на учебното заведение Мариела Горанова и от заместник-кмета на Община Мездра Нели Минева.

„Вие завършвате един етап от живота си и тръгвате по пътя на своето професионално развитие, обърна се към младите хора Мариела Горанова. Знанията, уменията и опитът, придобити в училище, ще бъдат ваши добри спътници в живота занапред. Бъдете любознателни и трудолюбиви, не спирайте нито за миг да се усъвършенствате, защото само така ще се развивате в правилната посока.

Бъдете здрави и разумни, за да намерите своето място в съвременния социален хаос. Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате. Запазете най-скъпите човешки ценности – добродетел и безкористност, достойнство и упоритост, разум и благородство, на които ви учихме в училище. Вие владеете чужди езици и компютърни технологии – и това ви дава възможност да обиколите света. Покорете го със знания и професионализъм, но останете в Родината! Поздравления и успешен старт!“

19 зрелостници завършват средно образование с отличен успех. 7 от тях са пълни отличници през целия гимназиален етап на обучение (VIII-XII клас): Виолина Минковска, Дарина Мишева, Инесия Петкова, Кристиян Христов, Магдалена Тонева, Патрисия Терзиева и Цветелина Тонева.

Други 10 са пълни отличници през втория гимназиален етап на обучение (ХI-ХII клас), а двама са с успех над 5.50: Владислав Андреев, Денис Йонов, Елена Николова, Елица Дачева, Йована Василева, Йоана Константинова, Лилия Шопова, Преслав Кръстев, Силвия Йолова, Стефани Кръстева, Цветосвята Бориславова и Християн Цветков. 

Първенците в учението получиха медали „Отличник“ на Випуск 2022 и предметни награди (книги), а пълните отличници през целия гимназиален етап на обучение – и плакети.

По традиция накрая всички се снимаха за спомен и си пожелаха на добър път в живота и до нови срещи.

https://www.facebook.com/mezdraXXIvek/photos/pcb.5125942034126981/5125931717461346/