Средно училище „Иван Вазов“, изпрати тържествено своите абитуриенти от Випуск 2020. През учебната 2019/2020 г. в училището се дипломират 41 зрелостници. Средният успех на випуска е Много добър 4.80. 22-ма зрелостници завършват Профил „Технологичен“ – Информационни технологии, в паралелка с класен ръководител Наталия Владинова. Средният успех на XII “а” клас е Много добър 4.83. Останалите 25-ма завършват паралелка с Профил „Чуждоезиков“, с класен ръководител Венцислава Найденова. Средният успех на XII “б” клас е Много добър 4.77. Четирима се дипломират с отличен успех: Лъчезар Луканов (5.74) и Памела Георгиева (5.68) от XII „а“ клас и Гергана Иванова (5.54) и Цветина Пелова (5.52) от XII „б“ клас. Освен диплом за завършено средно образование, първенците в учението получиха медали „Отличник“ на випуска, грамоти за отличен успех и постигнати високи резултати в образователния процес, както и книги.

Директорът на училището Мариела Горанова поздрави абитуриентите и им пожела да бъдат пълноценни граждани на Република България, „да помогнат на света да се развива пълноценно. Негови господари ще сте вие и вашите деца! Честито и успешен старт към него!“

Абитуриентите направиха традиционното шествие от родното училище до центъра на Мездра, по време на което положиха цветя пред паметника на загиналите във войните, а градът многократно беше огласен от емблематичното отброяване от 1 до 12. Абитуриентският бал на Випуск 2020 се състоя в ресторант „Родина“, където за празничното настроение на младите хора се погрижиха Вокално-инструментална група „Miki Group“, ученици от хореографската паралелка към училището и певческите дарования Елизабет Виталиева и Ния Аспарухова.