КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР

Коледен благотворителен базар се проведе в СУ „Иван Вазов“ от 19 до 21.12.22г.  Две седмици преди събитието бе поставена задача  да се направят ръчно изработени сувенири. Организацията се осъществи по класове и групи за занимания по интереси, в часовете за самоподготовка и др. В инициативата се включиха и много учители. 

Бяха изработени и събрани стотици коледни сувенири, които по нищо не отстъпваха на тези, които се предлагат в магазините. Определена бе и цената за всеки сувенир. 

Бе изготвен график  по класове и ученици, които ще продават на базара. Всеки класен ръководител  подсигури по трима ученици, които с огромно желание и ентусиазъм влязоха в ролята на елфчета- продавачи на надежда.

Всички с нетърпение очакваха  топлите думи на  г-жа Мариела Горанова- директор на училището, с които тя откри Коледния базар и пожела  да бъдем здрави, добри и да даряваме хората с топлина и надежда. Г-жа Горанова покани всички  да се включат в благородната инициатива. 

Най- нетърпеливи бяха учениците от началния етап, които се втурнаха в надпревара да купуват подаръци за своите родители, баби и дядовци. Всеки, който си закупеше сувенир, получаваше късметче.

Базарът предизвика много голям интерес и  сред по-големите ученици, учителите  и персонала. Всеки носеше закупения предмет и един на друг  показваха и се радваха на сувенирите. 

 След приключване на базара комисия от четирима учители отвориха кутията, в която бяха събрани парите. Удовлетворени бяха всички- сумата, събрана от базара бе -1240лв.

С протокол парите бяха внесени в Община Мездра за каузата
„Коледни уроци на сърцето“, в помощ на Христо Пенчев, Сияна Маньовска и Николай Ценовски.

Текст: Лилия Петрова