КОЛЕДНА ПРИКАЗКА В ПЕТИ КЛАС

  Коледните и Новогодишни празници са предвестници на ваканционното настроение, което по традиция е съпроводено с коледно тържество. На 21.12.2023 г. с голям ентусиазъм и желание за изяви учениците от 5.а и 5.б клас на училище ”Иван Вазов “ – Мездра се включиха в празничното отбелязване на Светлите рождественски празници.

  Усещането за предпремиерно вълнение, бе подкрепено от подходящи герои и  сценични костюми в съчетание с усмивките по лицата на учениците. Наредената синия с празнична пита, колачета, боб, баница, мед и орехи създаде подходящата обстановка за нощта на Бъдни вечер и традициите на Християнското семейство, в което мъдрите баба и дядо разказват на своите внуци за постната вечеря, светостта на хляба и почитането на Сина Божи.

  Тържеството започна с представянето на Бъдни вечер и Коледа от водещите и продължи с драматизация на коледната вечер, песни и танци, представени от петокласниците, които грабнаха публиката и повдигнаха празничното настроение. Идването на коледарите, които благословиха за здраве и берекет, зарадва всички присъстващи.

    Госпожа Горанова, директор на училището, отправи поздрави и пожелания за весели Коледни и Новогодишни празници към всички присъстващи учители и ученици.

Текст: Венцислава Найденова