ЛИЦЕ В ЛИЦЕ С  КАЛИНА ТОПАЛОВА  В ЧАС ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Учениците от 8.а клас, специалност „ Организатор Интернет приложения“ с класен ръководител Таня Георгиева и учител по предприемачество Лилия Петрова гостуваха на 07.12.2023 г. на г- жа Калина Топалова- собственик и рехабилитатор в Студио за масаж и кинезитерапия K-REHAB

Визитата бе в час по предприемачество, а целта- учениците да се срещнат лице в лице с млад предприемач, който да сподели своя опит.

Калина Топалова радушно посрещна младите хора и им разказа за своя житейски път. Тя сподели, че настоящата и дейност- рехабилитатор в собствен салон – е нейна сбъдната мечта. След личен здравословен проблем като малка и адекватната помощ, която получава от рехабилитатори, тя осъзнава, че иска да помага на хората и да вижда сълзите от радост в очите им , след като е успяла да им помогне . И… не се отказва. Стъпка по стъпка, с преодоляване на малки и по-големи трудности, тя успява да стигне заветната си цел.

Калина сподели също, че много голяма мотивация и подкрепа за своите предприемачески дейности и е оказало семейството, на което тя дължи много. И въпреки заетостта си с работата, тя винаги успява да съчетае личния и професионалния живот.

Голям интерес сред учениците предизвикаха различните уреди и апарати в студиото. За тяхна изненада, Калина покани желаещите да изпробват някои от апаратите, което предизвика много положителни емоции сред тях.

Искрената беседа от Калина Топалова насочи мисълта на учениците в посока – борбеност, воля, упоритост, много труд, постоянство и към това, че човек трябва да следва мечтите си.

В знак на благодарност към любезната домакиня, учениците подариха ръчно изработен макет на камина от техния съученик Цветослав Асенов. От името на СУ „Иван Вазов“ бе връчена грамота за отзивчивостта и професионализма при осъщественото сътрудничество и бъдещо партньорство.

Срещата с този млад, предприемчив, трудолюбив и целеустремен човек със сигурност ще остане трайно в спомените на учениците и дано някой от тях да е почерпил от вдъхновението и силата и да последва нейния пример.

Текст: Лилия Петрова