НОВИ КОМПЮТРИ ОТ TELUS INTERNATIONAL BULGARIA

На 14 май 2024 година СУ „ Иван Вазов“ – Мездра получи изключително ценно дарение от Telus International Bulgaria, което значително ще подобри условията за обучение и развитие на учениците ни. Дарението включва 12 компютърни конфигурации, включващи монитори и периферни устройства, което е стъпка напред в модернизацията на нашата образователна инфраструктура.

Това дарение стана възможно благодарение на заниманията по интереси  „Гейминг концепции“ с ръководител –  Гергана Костова. 

Искаме да изразим специални благодарности на Иван Кинчев, който е част от организаторите на ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА УЧИЛИЩНА ЕСПОРТ ЛИГА (School Esports League – SEL). Без неговата активна роля и ангажираност, дарението нямаше да бъде възможно. Неговите усилия помогнаха за установяването на връзки между училището и Telus International Bulgaria, което от своя страна допринесе за реализирането на това ценно партньорство.

Това дарение не само ще обогати образователния процес, но и ще даде възможност на учениците да развиват своите умения в състезателна и творческа среда, подпомагайки така тяхното професионално ориентиране и развитие. Очакваме с нетърпение да видим как новите ресурси ще бъдат интегрирани в учебните планове и как ще допринесат за повишаване на мотивацията и успехите на нашите ученици.

Признателни сме за щедростта и подкрепата на Telus International Bulgaria и се надяваме това партньорство да продължи в бъдеще.

Текст: Гергана Костова