ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИ В БАГЕРИЯ, ИТАЛИЯ

Трима преподаватели от Средно училище „Иван Вазов” (Мездра) – Василка Коловска, Венета Чобова и Борислава Иванчева, взеха участие във втората част от обучението на учители по международния проект „Гласът на децата за ново човешко пространство“ („CVS – Children’s Voice for a nеw human Space“ (https://www.cvs-project.eu ), финансиран по Програма „Еразъм+“. Обучителният курс се проведе от 9 до 13 септември в гр. Багерия, Италия.

Основната цел на проекта е да се насърчи културата на демократично и гражданско образование в контекста на началното училищно обучение.

В рамките на обучението учителите от петте училища, партньори в проекта от Италия, Испания, Норвегия, Румъния и България, бяха запознати с двата модула на програмата за работа с ученици. Програмата включва дейности за развиване на основни ключови компетентности, които трябва да се реализират в рамките на следващите две години. Беше представено и мобилно приложение на сайта на проекта.

Екипът се срещна с г-н Лука Триполи – кмет на гр. Багерия, който изрази своето задоволство от реализирането на проекта. Учителите присъстваха и на откриването на учебната година в училище „Giuseppe Cirincione“, Багерия, Италия.

Дните на обучението преминаха в приятелска атмосфера и много положителни емоции.