ПРОЕКТ О.Н.Л.А.Й.Н. В МЕЗДРА

Представители на училища от 6 държави, посетиха  СУ „Иван Вазов“-Мездра, като част от дейностите по Проект „О.Н.Л.А.Й.Н. – Нашата нова учебна иновативна мрежа за образование“ („O.N.L.I.N.E – Our New Learning Innovative Network for Education“), финансиран по програмата на Европейския съюз -„Еразъм+“ . Представителите  на училищата  партньори  посетиха също и Община Мездра, където  бяха приветствани от заместник-кмета.

Всеки партньор по проекта е ангажиран да създаде специфични дейности и семинари по темата, за която отговаря: Безопасност в Интернет (за която отговаря СУ „Иван Вазов“), Уеб дизайн и електронна търговия, Обучение с цифрова фотография, Наследство и Дигитално обучение, Видео технологии и Дигитална педагогика: Учене чрез игри.

Във връзка с темата за „Безопасност в интернет“ учениците участваха в няколко уъркшопа, обучения и дейности посветени на темата, организирани от учителите и от други организации, като Враца софтуер общество и Център за безопасен интернет.  Тъй като основната цел на проекта е  развитие на цифровите умения, учениците посетиха  и някои природни и културни забележителности в Северозападна България – Белоградчишките скали, Черепишкия манастир „Успение Богородично“, Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” и др, за да направят снимки, които да съберат в общо видео. Друга дейност свързана с използване на технологии бе играта „Евродетективи“,  чрез която  учениците имаха възможността да разгледат София, търсейки забележителности и разкривайки загадки с помощта на  смартфона си. Една от най-интересните  дейности обаче,  бе международната вечер „Всички сме еднакви в многообразието“, посветена на Дни на Еразъм- 2021, където различните държави представиха традиционни храни, танци, обичаи. Паралелно на някои от дейностите за ученици, бяха организирани и обучения за обмен на опит между учителите, където се разгледаха различни приложения и платформи в полза на дигиталното обучение ( като Wakelet, Kahoot, Wordwall и др.)

Следващата среща по проекта е в Испания през февруари и ще бъде посветена на Наследството и Дигиталното обучение.

https://erasmus-online-education.weebly.com/

 

https://twinspace.etwinning.net/128727/pages/page/1108799

 

https://www.facebook.com/Our-New-Learning-Innovative-Network-for-Education-110802661070851/