СУ “ИВАН ВАЗОВ” НА ОБМЕН В ЗАПАДНИ РОДОПИ

Учители и ученици от нашата гимназия взеха участие в националната програма „Иновации в действие“ и посетиха СУ „Васил Левски“ в гр.Ардино, обл. Кърджали. От 09.06.2022 до 12.06.2022 в гр. Ардино се състоя мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата партньори по програмата, а именно: Иновативно ОУ „Васил Левски“, гр. Белене, СУ „Иван Вазов“, гр. Мездра, ОУ „Г.С.Раковски“, с. Голямо ново, обл.Търговище и училището домакин. Темата на мобилността беше „Да променим модела на класната стая. 1:1 – новите възможности и предизвикателства, които ни предоставя модела“. 

Участниците в обмена се запознаха с историята на училището и забележителностите в гр. Ардино, присъстваха на бинарен урок по английски език и изобразително изкуство в VIII клас по модела 1:1; иновативен урок по компютърно моделиране и информационни технологии в V клас; интердисциплинарен урок в VIII клас (по модела 1:1); бинарен урок по математика и ИТ в VIII клас (по модела 1:1); иновативен урок по физика и астрономия в IX клас.

Освен интересните и полезни уроци представителите на Мездра имаха възможност да се насладят и на невероятната красота на Родопите. Те посетиха Дяволския мост, гр. Златоград, Каменната сватба и Каменните гъби край гр. Кърджали, монумента Света Богородица в гр. Хасково.

Националната програма „Иновации в действие“ беше една чудесна възможност за обмяна на опит и добри практики, което бе изключително полезно, както за преподавателите, така и за учениците.

Текст: МО Английски език, Галина Цветанова

https://ischools.mon.bg/

https://sou-ardino.alle.bg/