Oт понеделник, 06.12.2021г., на училище присъствено тръгват 1.а, 1.б, 2, 11.б и 12.в клас. Спазва се дневният режим за присъствено обучение.

Останалите класове продължават обучението си в ОРЕС, както до сега.

Учениците ще се тестват в училище в началото на първия присъствен учебен ден за съответната седмица. Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който идват на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.

За присъствено обучение е необходимо желание на родители и ученици за тестване с безплатни щадящи тестове за COVID-19, веднъж седмично, изразено чрез попълване на декларация по образец, която може да получите в електронен вариант от класен ръководител или на място, при охраната в училище. Съгласно Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата, присъствено се завръщат класове, които са изразили над 50 % желание чрез декларации. Освободени от тестване са притежателите на зелен сертификат – документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

НАПОМНЯМ, ЧЕ ЗА ОБЩАТА НИ БЕЗОПАСНОСТ, НОСЕНЕТО НА МАСКИ ВЪВ ВСИЧКИ ПОМЕЩЕНИЯ И ОБЩАТА ЧАСТ ОТ СГРАДАТА НА УЧИЛИЩЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.

Очакваме Ви!

Как се правят тестовете, може да видите на линка: