УЧЕБНА ВИЗИТА В МАЛАГА, ИСПАНИЯ

След като бяха домакини на първите две срещи по проект “O.N.L.I.N.E” (“Our New Learning Innovative Network for Education”)  по програма „Еразъм+“ през юли 2021 за учители и през октомври 2021- за обмен на ученици, СУ „Иван Вазов“ изпрати 4-ма свои възпитаници  от гимназиален етап, придружени от учителите по английски език Йоана Константинова  и Поля Ангелова. Срещата се състоя от 14 до 19 февруари 2022 на тема „Културно-исторически наследства и дигитално обучение“, където 6-те партньори по проекта от Португалия, Хърватска, Италия, Турция, Испания и България представиха някои от наследствата на своите държави чрез дигитални средства. Българският отбор представи Рилския манастир, 7-те рилски езера, Стария град в Пловдив и Несебър, Белоградчишките скали и не на последно място едно от най-важните за българите неща- народните танци и традиции, чрез изпълнение на живо. 

Домакините от гимназия „Висенте Еспинел“ с почти двувековна история, се помещават в сграда с огромна историческа ценност. Учителите от държавите-партньори бяха посрещнати от кмета на община Малага- Франсиско де ла Торре във внушителната сграда на кметството, обявено за исторически паметник, където се намират ценни колекции от картини. 

Програмата включваше също посещение на някои от най-известните културни наследства в района на Малага, като архитектурния комплекс Алхамбра в Гранада (световно наследство на ЮНЕСКО), замъкът  Алказаба с Римския амфитеатър,  крепостта Гибралфаро, музеят на Пикасо, Катедралата в центъра на Малага, Ботаническата градина „Ла Консепсион“. 

След посещенията, учениците от различните държави направха видеа за различните културни и исторически забележителности в международни групи. Учителите от своя страна участваха в работни срещи за обмяна на опит и планиране на дейностите по проекта.

Следващата мобилност по проекта се планира за месец май в гр. Битонто, Италия.

Снимки и текст: МО Английски език, Йоана Константинова

·   FACEBOOK GROUP:

https://www.facebook.com/Our-New-Learning-Innovative-Network-for-Education-110802661070851

·   INSTAGRAM:

https://www.instagram.com/online21_23/

·   TWINSPACE:

https://twinspace.etwinning.net/128727/home

·   WEBSITE:

https://erasmus-online-education.weebly.com/

YOUTUBE

https://www.youtube.com/channel/UCXSuDSjD2XKy2m7fzwT5PcQ