ШАХМАТНО МЕЖДУЧАСИЕ

На 15.12.2021 г.  в СУ „Иван Вазов“ – Мездра се проведе едно интересено и различно междучасие. Това стана благодарение на майстора дърводелец Сергей Цеков и майстора на спорта по кореспондентен шах Тошко Кирков. Господин Цеков подари ръчно изработена шах дъска и комплект фигури към нея на училището, за да направи междучасията малко по атрактивни, интересни и изпълнени със спортни съревнования. Той пожела на младите шахматисти от 6.а клас да достигнат до високо спортно майсторство в шаха и да развиват чрез упражнението му своите логически и математически качества.

Господин Тошко Кирков разказа за историята на шаха и значението му в изграждането на младите личностти, както и за постиженията на ШК „Локомотив „ Мездра – петкратен шампион на България.

Домакини на събитието бяха: госпожа Мариела Горанова – директор на училището, която ги приветства и благодари за благородната инициатива, госпожа Наталия Владинова и господин Данаил Димитров – учители по математика и история.

Инициативата завърши с една прекрасна и вълнуваща партия шах , която да постави началото на едни по емоционални, по интересни и изпълнени със забавления междучасия и спортни битки на шахматната дъска на нашите малки и големи ученици.

Текст: Даниел Димитров