НА ПРАКТИКА В МАЛАГА, ИСПАНИЯ

НА ПРАКТИКА В МАЛАГА, ИСПАНИЯ

    В продължение на две седмици от 04 до 18 април 2024г. ученици от специалност “Електронна търговия”, професия “Организатор Интернет приложения“, проведоха производствена практика в гр. Малага, Испания. Под ръководството на TRIBEKA Training Lab S.L.U. младежите се учиха да проектират уеб приложения с платформи като Airtable, въведение в API на Airtable и опциите за интегриране; свързване на Airtable с платформи за уеб разработка (напр. Softr); изграждане на уеб приложения с помощта на инструменти без код; персонализиране на оформления, теми и стил и т.н.

    Практическите задачи бяха свързани с разчитане на Airtable бази, таблици, изгледи и полета, създаване и персонализиране на таблици и полета, импортиране и експортиране на данни, основни манипулации на данни и изчисления и др. Учениците работиха в екипи, като ежедневно бяха консултирани от специалисти в областта на електронните сайтове. Последният ден те представиха своите екипни проекти: уебсайтове на спортен център в града. Презентирането на създадените сайтове бе на английски език. Нашите възпитаници се представиха отлично пред обучителната организация, а екипът с най – добро представяне получи и специална награда от TRIBEKA Training Lab S.L.U.

     Двуседмичният престой на учениците бе свързан и с посещения на интересни места в Малага и в близост да града. В един от почивните дни учениците поднесоха цветя на паметника на Св.братя Кирил и Методий, поставен по инициатива на българската общност в града и се срещнаха с ученици и учители от българското неделно училище “Родина”. Градът на Пикасо бе истинско предизвикателство за всички, а културните забележителности оставиха без дъх мнозина. Групата се разходи из Гибралтар, посети Торремолинос, Фуенхирола и се наслади на кристалните води на Марбея.

Дейностите бяха осъществени по Акредитиран проект “EDUCOMMERCE PRO”, №2023-1-BG01-KA121-VET-000123681, програма “Еразъм+”.

Съфинансиран от ЕС. Публикацията отразява мнението и възгледите на авторите и не отразяват мнението на ЕС или на ЕАСЕА. За тях не носи отговорност нито ЕС, нито ЕАСЕА.