ПРЕСТИЖНО ОТЛИЧИЕ

На 22.05.2024г. бяха наградени учениците, участвали в националната инициатива „Академия за финансова грамотност”. В рамките на престижния форум „Академия за финансова грамотност“, организиран от Фондация „Образование 5.0“ в партньорство с Фондация „Инициатива за финансова грамотност“, РУ „Ангел Кънчев“, клуб „Успешните хора“ към МГ „Баба Тонка“, Русе и с подкрепата на банка ДСК, нашите ученици се изправиха срещу остра конкуренция и завоюваха заслуженото трето място. Отборът на СУ „Иван Вазов“ – Мездра бе в състав: Виктория Неновска, Тереза Ангелова, Манол Каменов, Никола Василев и Йоана Димитровска- всички от 10. а клас, специалност Електронна търговия, с ръководител – Гергана Костова.

Тази година форумът се фокусира върху важността на финансовата грамотност в съвременния свят, а нашите ученици демонстрираха изключителни знания и умения в областта. Те преминаха през редица предизвикателства и задачи, които изискваха както дълбоко разбиране на финансовите процеси, така и способността да прилагат теоретични знания в практически сценарии.

Програмата на академията беше наситена с лекции, интерактивни сесии и практически упражнения, които помогнаха на учениците не само да се подготвят за състезателната част, но и да придобият ценни умения за управление на личните и семейните финанси. Това постижение не е просто плод на техните индивидуални усилия, а е резултат от отдадеността на учителите, които работеха неуморно, за да подготвят учениците си по най-добрия възможен начин.

Успехът на нашите ученици е доказателство за силата на съвместната работа и важността на образователните инициативи, насочени към подготовката на младите хора за предизвикателствата на бъдещето. Той също така отбелязва значимия принос на нашето училище към развитието на образователни програми, които предоставят на учениците необходимите инструменти за успех във всеки аспект на живота им.

Поздравления на всички участници! Вашето усърдие и постижения правят СУ „Иван Вазов“ – Мездра гордо училище. Нека този успех да служи като вдъхновение за всички настоящи и бъдещи ученици, че усилията и отдадеността винаги се възнаграждават.

Текст: Гергана Костова