ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Ръководството на СУ „Иван  Вазов“- Мездра поздравява всички учители, ученици и родители с най-светлия празник – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Символ на история, достойнство, традиция, духовност и нови хоризонти. Най-българският празник на духовното величие на нацията ни!
24-ти май е не само паметна дата в българската история, но и празник, в който всички ние, под звуците на „Върви народе възродени“ се прекланяме пред силата и славата на българското слово.

Уважаеми колеги,
Днес всички заслужавате дълбока почит за огромните усилия и обич, които раздавате, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите учениците в света на познанието. Нека успехите на нашите ученици Ви носят лично удовлетворение и радост! Пожелавам Ви все така неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!

Скъпи ученици,
На този единствен по рода си български празник, Ви пожелавам да успеете да видите през Вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на следващите поколения. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности и граждани на България!

Честит празник!

Мариела Горанова,
Директор на СУ“Иван Вазов“ – Мездра