С БОТЕВСКИ ПЛАМЪК В СЪРЦЕТО

Младите таланти от СУ „Иван Вазов“ –  Мездра се отличиха на ШЕСТИ ФЕСТИВАЛ НА ПАТРИОТИЧНОТО ТВОРЧЕСТВО „С БОТЕВСКИ ПЛАМЪК В СЪРЦЕТО”, организиран от НЧ “Фар 1930”- село Паволче. Учениците от гимназията успяха да спечелят призови места в конкурса сред десетки участници от цялата страна и представиха на фестивала своите есета и стихотворения по темата „Днес имаме ли свободата, за която се е борил Христо Ботев?” 

Сред участниците от СУ „Иван Вазов“ се откриват истински таланти, които са гордост не само за училището ни, но и за цялата общност. 

Надин Василева Кръстева от 10. б клас бе класирана на ПЪРВО МЯСТО в категория „Есе”. Мария Красимирова Петкова от 9. б клас зае ТРЕТО МЯСТО в категория „Есе”, а Беатрис Пламенова Андреева от 5. а клас получи поощрителна награда в категория „Стихотворение”. 

Училището ни получи и специална награда за активната му подкрепа и насърчаване на творческите способности на своите ученици, за неуморната работа за развитието на литературните им умения, които им помагат да изразят себе си през писането.

Патриотичните есета на учениците бяха изключително вдъхновяващи, със зряла и дълбока мисъл, представящи вижданията и чувствата на младото поколение за борбата за свобода и национално достойнство, а стихотворението „Моят Ботев“ на петокласничката Бети спечели бурните аплодисменти на публиката.

Награждаването на победителите беше церемония, на която талантливите ученици от СУ „Иван Вазов“ бяха удостоени от кмета на град Враца- Калин Каменов със заслужени грамоти и награди и признание за своето майсторство и ангажираност. Техните творби доказват, че патриотизмът и вярата в идеалите на националния герой Христо Ботев са живи и в сърцата на младите хора днес.

С участието си в този престижен фестивал учениците от СУ „Иван Вазов“ – Мездра не само показаха своите литературни способности, но и подчертаха важността на патриотичния дух и наследството на българския народ. 

Творбите на всички участници в конкурса може да прочетете на сайта на училището в рубриката „Споделени мигове“.

https://pavolche-far1930.eu/ 

Текст: Венцислава Найденова
Снимки: община Враца