DIGITAL CAMPUS FOR DIGITAL CAREERS

Oт 3 до 7 април 2022г в Монтоне, Умбрия, Италия се проведе International Digital Campus for Digital Careers. Средно училище „Иван Вазов“ Мездра получи специална покана за участие в лагера,в който взеха участие над 120 участници от различни области на Италия, два отбора

Oт 3 до 7 април 2022г в Монтоне, Умбрия, Италия се проведе International Digital Campus for Digital Careers. Средно училище „Иван Вазов“ Мездра получи специална покана за участие в лагера,в който взеха участие над 120 участници от различни области на Италия, два отбора от Испания и България доказваха своите умения в света на дигиталните технологии.

В състезателния елемент на програмата бяха заложени обучения и експериментиране, фокусирани върху STEAM предмети , върху развитието на уменията за приложение за решаване на проблеми, публично говорене, разработване на проекти по STEAM предмети. Дигиталният лагер включи обучителни сесии и лабораторни дейности по проектиране и разработване на прототипи, с подкрепата на фасилитатори и експерти от индустрията. За всички ученици това беше преживяване с голяма образователна стойност, защото имаха възможността да научат иновативни инструменти и методологии, работейки в смесени работни групи както по произход, така и по училище, да излагат своите идеи и решения пред експерти и представители от света на институциите, университетите и компаниите.  Работните сесии се разпределиха в шест направления  – роботика, кино, картиране , виртуална и добавена реалност и създаване на  приложения за мобилни устройства.

http://medianews.bg/bg/a/uchenitsi-ot-su-ivan-vazov-mezdra-vzekha-uchastie-v-mezhdunaroden-digitalen-lager